Informatika a Kriminálexpón

forrás Prim Online, 2003. november 14. 11:50
Jövő héten kerül megrendezésre a Kriminálexpo IT-SEC 2003 12. nemzetközi biztonsági, bűnmegelőzési, bűnüldözési, igazságszolgáltatási, katasztrófavédelmi és informatikai konferencia és szakkiállítás.
Az Ügyészek Országos Egyesülete - a Legfőbb Ügyészség, a Belügyminisztérium és a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány társrendezésében, illetve a Compexpo Kft szervezésében - idén 12. alkalommal rendezi meg a Budapest Kongresszusi Központban 2003. november 17-19. között a Kriminálexpo IT-SEC 2003 nemzetközi konferenciát és szakkiállítást „kommunikáció a biztonságos világért, kommunikáció a biztonságos Magyarországért” alcímmel.

Az Ügyészek Országos Egyesülete az igazságszolgáltatás és a bűnüldözés átfogó informatikai fejlesztésének igényével indította el a 90-es évek elején a Kriminálexpo rendezvénysorozatát.

Az elmúlt években az expo olyan alkotóműhellyé vált, ahol a különböző bűnüldözéssel és bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek, valamint az ehhez a területhez kapcsolódó - távközlésben, informatikában, biztonságtechnikában érdekelt - cégek kölcsönösen tájékoztatják egymást és az érdeklődő közönséget eredményeikről, a továbblépés lehetőségeiről.

Aki ellátogat 2003. november 17-19. között a Budapest Kongresszusi Központba, egyrészt megtapasztalhatja, hogy mire fordítja az állam - az egyes hatóságokon keresztül - a bűnmegelőzésre, a bűnüldözésre szánt költségvetési pénzeket (így az ő adóforintjait is), másrészt megismerkedhet a biztonságtechnikai, informatikai fejlesztések új irányaival, a civil szervezetek drogprevenciós munkájával, továbbá bepillantást nyerhet a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás kulisszái mögé.

A rendezvényen - többek között - az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb közbiztonságot szolgáló informatikai fejlesztésekkel, kormányzati kommunikációs rendszerekkel (IT, EDR konferencia). Olyan érdekességekkel találkozhatnak, mint például a valós idejű navigációs flottakövető rendszer. A szakmai kiállítók standjain olyan berendezések, programok is kipróbálhatók, amelyekkel csak itt találkozhat közvetlenül az érdeklődő közönség.

A Kriminálexpo területén internetkávézó szolgálja a látogatók és a részvevők felüdülését.