Fujitsu Siemens: 11 millió eurós adózás előtti nyereség, 31 millió eurós éves növekedés

forrás Prim Online, 2003. november 23. 09:12
A Fujitsu Siemens Computers a 2003/2004-es pénzügyi év első félévében 11 millió euró adózás előtti nyereséget ért el, ami az előző pénzügyi év első félévéhez képest 32 millió eurós növekedést jelent.
A bevételek 9 százalékos csökkenéssel 2. 232 millió euróra változtak. A csökkenés az USA dollár és az euró közti árfolyam éves 24%-os esésének, valamint a versenypiac erős hatásainak tudható be. A 2003-as naptári év harmadik negyedévére vonatkozó IDC adatok alapján a Fujitsu Siemens Computers jelentős növekedést ért el a nyugat-európai piacon. Összesített 15 százalékos növekedéssel és kilenc százalékos piaci részesedéssel a vállalat továbbra is a harmadik legnagyobb gyártó Nyugat-Európában. Számos piacon, többek között Kelet-Európában, Franciaországban, Angliában, Dániában, Finnországban, Görögországban, Hollandiában és Svájcban a Fujitsu Siemens Computers növekedése meghaladta a piaci növekedés mértékét. Németországban tovább erősítette piacvezetői pozícióját, és a PC-k és vállalati szerverek piaci növekedésének ütemét túlszárnyalta.

A Fujitsu Siemens Computers-nek a mobilitásra és az üzletkritikus informatikára összpontosító stratégiájának helyességét igazolták a harmadik negyedév piaci eredményei. A vállalat a noteszgépek piacán 92%-os, az Intel-alapú vállalati szerverek piacán pedig 35%-os növekedést ért el, szemben az előző év azonos időszakának 50 és 20 százalékos eredményeivel.