Virtuális galériák találkozója és számítógépes vizuális pályázat

forrás Prim Online, 2003. november 19. 14:37
A Budapesti Művelődési Központ ez évben is megrendezi a Virtuális galériák találkozóját (2003. december 11-13.). A háromnapos esemény során kiállítás, kortárs képző- és iparművészeti vásár, gyerekprogram és előadások várják a látogatókat. A 2003-as Virtuális galériák találkozójában újdonság a tavalyi rendezvényhez képest, hogy ezúttal kiegészül egy tehetségkutató gesztussal is: első ízben kerül sor a rendezvény alkalmából pályázat kiírására, melyen az információs kor új vizuális műfajaiba tartozó alkotásokkal lehet indulni.
A pályázaton kizárólag amatőr művészek vehetnek részt, egyénileg vagy csoportosan, kategóriánként maximum 3 művel. A pályázaton indulni két kategóriában lehet:

I. kategória: Banner pályázat - kötetlen, de a napi politikától mentes témában; 100x100 px vagy standard, 468x60 px méretben. A megadott méretektől eltérő műveket nem fogadunk el.

II. kategória: "CyberArt" - pályázatunkra szabadon választott műfajban olyan pályaműveket várunk, melyek kizárólag számítógépes közvetítésen keresztül nyernek értelmet. (A beadott pályaműveknél követelmény, hogy egy CD-re ráférjenek!) Számítógépes installáció esetén a műről videófelvételt kérünk.

A pályaművek beadásának határideje: 2003. december 1. Nevezési díj nincs.

Átvétel a Budapesti Művelődési Központ Információs osztályán történik (Budapest XI., Etele út. 55.), hétköznap 09.00 - 17.00 óráig.

A pályázatra beérkező műveket képzőművészekből és webgrafikusokból álló zsűri bírálja el. A legjobban sikerült alkotásokból 2003. december 11-13. között "CyberArt tárlatot" rendeznek a BMK Galériában, valamint az interneten közzétehető műveket a virtuális térben is kiállítjuk. A nyertes pályaműveket jelképes pénzösszeggel és tárgynyereménnyel jutalmazzák.

Bővebb információ: Szabó Judit Nikoletta: (1) 371-2778, Nagy Balázs Krisztián (1) 371-2870, e-mail: informacio@bmknet.hu, vgt@bmknet.hu Személyesen: Budapesti Művelődési Központ Információs osztálya, Budapest XI., Etele út 55.