Új iMac modellek 20"-es TFT képernyővel

Kiss Ádám Zoltán, 2003. november 24. 18:28
Az Apple bejelentette a 20"-es TFT képernyővel szerelt iMac számítógépet, ami a 15"-es és a 17"-es modellváltozatokhoz csatlakozik, de kétszer annyi képernyő-területtel rendelkezik mint a 15"-es elődje, így akár egymás mellett két oldalon is elférnek a futtatott alkalmazások.
Az új iMac modellek az Apple legújabb operációs rendszerét, a Mac OS X 10.3 "Panther" változatot előre telepítve tartalmazzák. A több mint 150 újítás között szerepel az Exposé, amivel egyszerre válik láthatóvá az összes a számítógépen kinyitott ablak, az iChat AV videó- és audió-konferencia szoftver és a gyors átjelentkezés, amivel kényelmesen lehet az iMac számítógépet több felhasználó számára elérhetővé tenni. Az új 20"-es iMac a szélesvásznú TFT képernyőjével és a 1680x1050 képpont felbontásával alkalmas házi videovágásra, DVD filmek készítésére és nézésére, az interneten akár több oldal egyszerre történő megjelenítésére.

Az LCD képernyő vibrálásmentes képet ad kétszer nagyobb fényerővel, élességgel és kontraszt értékkel, mint egy CRT képernyő esetében. Minden modellben található két FireWire 400 és három nagy sebességű USB 2.0 csatlakozó, a legújabb vezeték-nélküli hálózatokat támogatása az Airport Extreme és a Bluetooth szabványokon keresztül, valamint a PowerPC G4 RISC processzorok. Minden iMac számítógéphez a Mac OS X 10.3 “Panther" operációs rendszer és az Apple integrált iLife szoftver csomagja tartozik: a digitális zenei könyvtár kezelésére fejlesztett iTunes 4, a digitális fényképek rendszerezésére és bemutatására szánt iPhoto 2, a digitális videók szerkesztésére fejlesztett iMovie 3, valamint a DVD írásra szánt iDVD. Az operációs rendszer több mint 150 újításai között szerepel az új iratrendezési szolgáltatásokat bemutató Finder, a FileVault, és megnövelt Windows támogatás.