Microsoft projekt menedzsment megoldások

forrás Prim Online, 2003. november 25. 18:20
A Microsoft vállalati projekt menedzsment megoldásának legújabb, 2003-as verziója már magyar nyelven is elérhető. A megoldás középpontjában Project Server áll, mely a Microsoft vállalati kiszolgáló platformján - Windows Server 2003, SQL Server 2000, Windows SharePoint Services - alapul. A projektmenedzserek a Microsoft Project Professional 2003 klienst használva csatlakoznak a rendszerhez, míg a többi felhasználó - projekt tagok, erőforrás menedzserek, felsővezetők - a Project Web Accesst használják.
A Project Professional gazdag funkcionalitásának, könnyen használható és rugalmasan alakítható felületének köszönhetően vált az egyik legismertebb projekt tervező és követő eszközzé. A Project Web Access a munkatársak széles köre számára teszi lehetővé, hogy aktívan részt vegyenek a vállalat projektjeinek életében. A projekt tagok a Web Access-szen keresztül kapják meg feladataikat, itt jelentik le azok állapotát és a befektetett munkát. A felsővezetők számára gyors rálátás nyílik a vállalat projekt potfóliójára a különböző analízis nézeteken keresztül. Az erőforrás menedzserek nyomon követhetik beosztottjaik kihasználtságát, feladataik állapotát.

A projektek tervezését olyan vállalati funkciók segítik, mint az általános erőforrások, a szakértelem és rendelkezésre állás alapú erőforrás keresés, valamit a portfolio modellezés. A projektekkel kapcsolatos kommunikációt támogatja a rendszerbe integrált Windows SharePoint Services-en megvalósított dokumentumkezelés, kockázatkezelés.

Mindezeket szolgáltatásokat a Microsoft megoldása kedvező áron és a megszokott terméktámogatási háttérrel biztosítva nyújtja.