Holnap avatják az Információs Társadalom Szakkönyvtárat

forrás Prim Online, 2003. november 26. 12:13
November 27-én 18:30-kor Csepeli György avatja fel az újonnan létrehozott Információs Társadalom Szakkönyvtárat (1111 Budapest, Goldmann György tér 3., V2 épület, VII. 717.), mely célja szerint az információs társadalom sajátosságainak, az új kommunikációs és informatikai eszközök társadalmi, gazdasági és kulturális hatásainak megértéséhez korszerű, a kutatók és érdeklődők által jól használható szakirodalmi bázist alakít ki.

A könyvtárat a BME Információs és Társadalom- Trendkutató Központ, a BME OMIKK és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium együttműködése hozta létre. Az ITTK adja a szakmai irányítást, a BME OMIKK biztosítja a könyvári szolgáltatások magas színvonalát és az IHM nyújtja azt támogatást, mely lehetővé teszi a könyvtár működését. A könyvtár a BME OMIKK külön-gyűjteményeként működik.

A könyvtár induló állományának alapja a BME OMIKK és az ITTK ilyen irányú könyvei és folyóiratai. Az első beszerzések eredményei már 2003 decemberében használhatók lesznek. A "gyarapítási politika" nemcsak a frissen megjelenő kiadványok beszerzését célozza. Fontos törekvés, hogy a régebben megjelent, bolti forgalomban már nem kapható szakmai szempontból fontos könyvek is az olvasók rendelkezésére álljanak.

Érdeklődés/információ: Nyáry Mihály, mnyary@interware.hu