Új biztosítási portál indult eBIZT.hu néven

forrás Prim Online, 2003. november 26. 21:50
A Sanoma Budapest lapkiadó és a Netrisk együttműködésében új biztosítási portál indult eBIZT.hu néven (www.ebizt.hu). A díjmentes biztosításkötést nyújtó szolgáltatás sikere még a portál készítőit is meglepte: az elindulása utáni napokban több mint tízezer egyedi látogató több mint 50 ezer tarifálást kért le, napi mintegy ötszázan pedig biztosítást is kötöttek a site-on keresztül.

Menjek vagy maradjak? Novemberben ez a kérdés tartja lázban az autótulajdonosokat, ilyenkor dönthetjük el, kötelező felelősségbiztosításunkat továbbra is eddigi biztosítónknál fizetjük-e, vagy keresünk kedvezőbb ajánlatot. Aki úgy dönt, hogy új céget választ, hamar rájön, mekkora fába vágta a fejszéjét, hiszen a biztosító-váltás rengeteg ügyintézéssel jár. Pontosabban: járt eddig. Az on-line biztosítási site-ok megjelenésével a korábbi, napokat igénybe vevő eljárás ideje tíz percre csökkent, a kitöltendő papírhalmok helyett elég egyetlen megrendelőt írni.

Az eBIZT.hu-n egy rövid kérdőív kitöltésével megállapíthatjuk, melyik biztosító nyújtja a legkedvezőbb személyre szabott ajánlatot. Ha kiderül, hogy a jelenleginél előnyösebb biztosítást is köthetünk, nincs más teendőnk, mint faxon vagy postán alkuszi megbízást küldeni, ezt követően már mindent az eBIZT.hu rendszerét üzemeltető Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft intéz. Felmondja jelenlegi szerződésünket, megköti az újat, és gondoskodik a bonus fokozat új szerződésünkre történő átvezetéséről. Mindezt díjmentesen kapjuk, mivel az alkusz szolgáltatásait az a biztosító fogja megfizetni, akihez új szerződésünket kötjük. A látogatók száma folyamatosan növekszik, így valószinű, hogy a felhasználók a kötelező felelősségbiztosítási láz után is visszatérnek majd, hiszen a site-on nemcsak kötelezőt, hanem CASCO-t, lakás- és utasbiztosítást is lehet kötni.