Samsung Young Scientist Day a Műegyetemen

forrás Prim Online, 2003. december 1. 18:35
Fiatal kutatók mérték össze tudásukat múlt héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, ahol technológiai és kereskedelmi szempontból értékes előadásokat hallhattak az érdeklődők. Az esemény névadó szponzora, a Samsung Electronics elkötelezett a fiatal tudósok támogatásában.

A versenyre négy témában küldhettek be előadástervezeteket a pályázók, amelyeket egy, közép-európai oktató- és kutatószervezetekből és a Samsung Electronics szakembereiből álló nemzetközi független testület, a SAIT (Samsung Advanced Institue of Technologie) ellenőrzött. A fő szempont olyan kreatív, koncepcionális technológiai javaslatok kiválasztása volt, amelyek nagy innovációs lehetőségeket rejtenek és kereskedelmi szempontból is értékesek lehetnek.

A verseny helyezettjei:

1. hely: Baranyin Péter Zoltán - előadásának címe: Projectterv: abnormális kórházi mozgás felismerése és riasztási mindennapi számítástechnikai eszközökkel

2. hely: Czúni László - előadásának címe: Fotografikus képek mélység alapú indexelése és visszakeresése.

3. hely: Buttyán Levente - előadásának címe: Kis erőforrásigényű hitelesítési protokollok olcsó RFID címkékhez , Csörnyei Márk - előadásának címe: Zajcsökkentett Nd: YVO lézerforrás.

A Samsung Electronics ezzel az eseménnyel is erősíteni kívánja kapcsolatát a magyar kutatószervezetekkel a kölcsönösen előnyös együttműködés további bővítése érdekében.