Villámgyors Canon lapolvasó - beépített filmszkennerrel

forrás Prim Online, 2003. december 1. 19:05
A CanoScan 3200F jelű modell 48 bites színmélységgel is 1200 x 2400 dpi-s felbontással digitalizál dokumentumo-kat vagy fotókat, de a filmadapter-egység (FAU) révén negatívok és diaképek beszkennelésére is lehetőség van.

Az új szkenner egy A4-es oldalt mindössze 17 másodperc alatt képes beolvasni (600 dpi-s felbontás, USB 2.0 High Speed illesztés, Pentium 4/1,7 GHz, 256 RAM, Windows XP rendszer használata mellett), így a CanoScan 3200F kétszer gyorsabb beolvasásra képes elődjénél (CanoScan 3200), de legközelebbi versenytársainál is gyorsabbnak bizonyul.

A sebesség ilyen mértékű növelése az új ASIC kontroller-áramkör beépítése révén vált lehetővé, amely az USB 2.0 High Speed kapcsolaton keresztül történő adatátvitel esetén maximális beolvasási sebességet eredményez. A gyors, több-fényképes üzemmód (MultiPhoto) az egymás mellett elhelyezett fotókat egy lépésben olvassa be, és ezt követően különálló állományokba menti el őket - miközben a QARE Level 2 szoftvertechnológia automatikusan gondoskodik a por és karcolás okozta képhibák eltávolításáról. A technológia ezen kívül automatikusan kijavítja a fényes felületű eredeti fotók kifakult színeit, és eltünteti az erősen szemcsézett felületekről a zavaró képzajokat.

Kristálytiszta képminőség garantált az 1200 x 2400 dpi-s felbontású beolvasás mellett. A 48 bites színmélység rendkívül pontos színreprodukálhatóságot tesz lehetővé. A FAU (Film Adapter Unit) egység révén pedig lehetőség nyílik 35-mm-es pozitív és negatív filmek, valamint diakockák beszkennelésére is.

A Canon továbbfejlesztett üzemmódja (MultiPhoto) akár több különálló a lapolvasó síküveglapjára helyezett fotó egyidejű beszkennelését is lehetővé teszi. Az üveglapra helyezett és hozzávetőleg egymáshoz igazított képeket a rendszer a beolvasás folyamán érzékeli, és a MultiPhoto funkció automatikusan "kiegyenesítve" különálló állományokba menti el őket. Ez az automatizált eljárás számos fáradságtól teli órától kíméli meg a felhasználót.

A Canon úgy tervezte meg a CanoScan3200F modellt, hogy az ne csak hagyományos egylapos dokumentumokat legyen képes beolvasni, hanem vastagabb tárgyak, könyvoldalak, és vaskosabb magazinok oldalainak beszkennelését is támogassa. Ezt a Z-lid dokumentumfedél alkalmazása teszi lehetővé, amely egyenlő nyomással képes ezeket a tárgyakat, dokumentumokat a lapolvasó síküveglapjához préselni.