Újabb lakó az Interware Szerverhotelben

forrás Prim Online, 2003. december 4. 11:58
A Shell Hungary Rt. az Interware Rt.-t bízta meg a SMART Online rendszer szervereinek hostolásával, míg a rendszerüzemeltetési feladatokat a jövőben a Wonderline Rt. látja el.
A szerverek hostolásán túl az Interware elégíti ki a Shell SMART európai online rendszerének hardverigényeit és biztosítja hozzá az internetes infrastruktúrát.

Ezen együttműködés keretében az Interware 7 db nagy megbízhatóságú szervert biztosít a Shell részére melyek mellett folyamatosan tartalék gépek állnak készenlétben, hogy bármilyen meghibásodás, bővülés vagy előre nem látható probléma esetén a folyamatos kiszolgálás biztosított legyen. A szerverek nagy sávszélességű külföldi és belföldi internetkapcsolatát is az Interware Rt. adja.

Jelenleg ezeken a szervereken keresztül üzemel a magyar fejlesztők által kialakított és jelentős európai sikereket elért SMART Program internetes ügyfélszolgálati ún. SMART-Online rendszere is, amely összetettségét jellemzi, hogy 2004 végére már 12 európai országot foglal magába, kiemelt adatbiztonsági és megbízhatósági igényeket támasztva.

Pámer Róbert, az Interware Rt. vezérigazgatója fontosnak tartotta kiemelni, hogy a hagyományos internetes tartalmat szolgáltató szervereken túl egyre több olyan szerver van az Interware Szerverhotelben, melyeken üzlet-kritikus informatikai és adatforgalmi alkalmazások futnak. Az Interware stratégia céljai között szerepel az ilyen szerverek beköltöztetése a Szerverhotelbe a 2004-es évben.