Partnerség az Információs Társadalomért

forrás Prim Online, 2003. december 4. 14:46
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Távközlési Kerekasztal tagjai partnerséget és szoros együttműködést vállaltak az információs társadalom további hatékony kiépítésében.
Az IHM és a Távközlési Kerekasztal tagjai (Antenna Hungária Csopor, Fibernet Kommunikációs Rt., GTS DataNet Távközlési Kft., Hungarotel Rt., Invitel Távközlési Szolgáltató Rt., Magyar Távközlési Rt., Pannon GSM Távközlési Rt., PanTel Távközlési Rt., UPC Magyarország Kft., Vodafone Magyarország Rt., Westel Mobil Távközlési Rt.) a december 4-én tartott ülésükön kijelentették:

Az Országgyűlés által elfogadott új elektronikus hírközlési törvény jelentős lépés az Európai Unióhoz történő felzárkózásban, megteremti az információs társadalom és a tudásalapú gazdaság kiépítésének hírközlési alapjait, szolgálja a piaci verseny élénkítését.

Folytatni kívánják az új elektronikus hírközlési törvény kidolgozása során kialakult konstruktív szakmai együttműködésüket az információs társadalom kiépítése és a fogyasztók érdekében.

Üdvözlik az internet elterjedésében az állami és piaci szereplők eddigi közös erőfeszítései nyomán az elmúlt évben bekövetkezett ugrásszerű növekedést, ugyanakkor mind az IHM, mind a piaci szereplők további intézkedéseket tesznek az internet még nagyobb arányú hazai elterjesztésére. Ennek eszköze a Közháló program, az adókedvezmények, a szélessávú és innovatív technológiákra kiírt IHM pályázatok, az oktatási programok, az internet népszerűsítése, valamint a vállalatok saját beruházásai. Ezen lépéseket kölcsönösen támogatják, hiszen Magyarország fejlődésének záloga az internet széles körű használata és hozzáférhetősége.

A távközlési vállalatok határon túli terjeszkedését az IHM támogatja, ehhez minden lehetséges diplomáciai segítséget felkínál.

Partnerséget és szoros együttműködést vállalnak az információs társadalom további hatékony kiépítésében, mivel az infokommunikációs szektor az, amely a GDP-hez történő növekvő hozzájárulása révén a leghatékonyabban tud hozzájárulni Magyarország versenyképességéhez.