Verseny diákoknak elektronikus tananyagok készítésére

MTI Sajtóadatbank, 2003. december 7. 12:43
December 12-ig nevezhetnek a Coedu Tudásháló elnevezésű elektronikus tananyagkészítő versenyre az érdeklődő diákok - tájékoztatták az MTI-t a szervezők. A versenyre, amelyet a Coedu Távoktatási Kft. és az Oktopusz Alapítvány szervez, 12-19 év közötti diákok és felnőtt segítőik három-nyolc fős csapatokban jelentkezhetnek; indulhatnak határon túli magyarok és hazánkban élő külföldiek is.
A szervezők támogatják a különböző országokban, településeken, illetve iskolákban tanuló, más-más technikai eszközökkel dolgozó diákok együttműködését. A második alkalommal megrendezett versenyen a csapatok az olimpia, az európai integráció, továbbá a környezetvédelem, informatika, országismeret, szabad művészetek, idegen nyelvek és egyéb kategóriában készíthetnek elektronikus tananyagokat tananyagszerkesztő szoftverrel, illetve az internet segítségével. A tananyagokat informatikai és oktatási szakemberek értékelik. A pályázatok elbírálásakor fontos szempont, hogy iskolai felhasználásra alkalmasak legyenek.

A jövő májusig tartó versenyen a nyertes csapat minden tagja mp3-as discmant kap. A "döntős" tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek az interneten. A megmérettetésre a www.verseny.coedu.hu honlapon lehet jelentkezni.