Gyors internet a Novotel szobáiban

forrás Prim Online, 2003. december 22. 10:03
Az Accor Rt új szolgáltatásának köszönhetően a budapesti Novotel Congress vendégei nagy sebességű internetelérést használhatnak közvetlenül a szállodaszobájukban.
A megoldás technikai különlegessége abban rejlik, hogy a hálózati elérés nem adatkábelen, hanem a meglévő telefonkábelen keresztül történik. Az ehhez szükséges technológiai hátteret a Cisco Systems LRE (Long Reach Ethernet) megoldása adja, mely nem igényli a megszokott UTP kábelezést, és nagyobb távolságon is képes működni. A Long Reach Ethernet technológia olyan épületekben, létesítményekben is lehetővé teszi a szélessávú hálózati hozzáférést, ahol csak telefonkábelek állnak rendelkezésre. Így elkerülhető a költséges, átépítésekkel is járó újrakábelezés, amely műemlék épületeknél különösen nehézkes.

A szálloda mindenekelőtt üzleti ügyfeleinek ajánlja a szolgáltatást, amelyet természetesen bárki igénybe vehet. A szolgáltatás jelenleg internetelérést biztosít, mely fix összegű, nem függ a forgalomtól. A szállodákban eddig működő dial-up-os internet hozzáféréssel szemben ez a megoldás szélessávú elérést biztosít a szálloda vendégeinek.

A megoldás kialakításában a Minor Rendszerház mérnökei nyújtottak segítséget.

Az Accor a szolgáltatás sikerétől függően további szállodákban is tervezi az internetelérés biztosítását.