Több mint 100 000 támadás Putyin elnök honlapja ellen

forrás Prim Online, 2003. december 23. 18:38
2003-ban több mint 100 000 behatolási kísérletet követtek el az Orosz Föderáció elnökének honlapja ellen. A hírt pénteken jelentette be Nyikolaj Patrusev, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója.
A kormányzati honlapok ellen 2003-ban összesen 730 000 támadást indítottak. A közlemény szerint egyetlen behatolási kísérlet sem járt sikerrel, mert az FSZB keretében erre a célra létrehozott, központosított szervezeti egység eszközei egytől egyig meghiúsították azokat. Egyébként ugyanennek a szolgálatnak a feladata a külfölddel való kormányzati kommunikáció titkosságának védelme is. Hekkertámadás ügyében 10 személyt buktattak le a "szervek" és ítéltek el a bíróságok.

Patrusev úr sajtókonferenciájáról sok orosz lap adott hírt. A tényközlés mellett egyikük mindamellett néhány kérdést is megenged magának. Mint írja: "Engedtessék meg, hogy kételkedjünk az FSZB vezetője által közölt számokban. Vagy mindegyik elítélt 73 000 támadást hajtott végre a kormányzati szájtok ellen, vagy az FSZB munkája igencsak rossz, vagy félő, hogy az állampolgárokat átfogóan ellenőrző SZORM rendszer nem minden intézkedése került napvilágra."

Hűvös Imre