Husita-konferencia Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 1999. augusztus 27. 09:47
Budapesten rendezik a Human Services Information Technology Application, röviden Husita5 elnevezésű, négy napon át tartó konferenciát, amely a szociálpolitikában alkalmazott információs megoldásokkal foglalkozik - tájékoztatta az újságírókat a szervezők nevében Jávor András egykori népjóléti államtitkár csütörtökön Budapesten.
Az augusztus 29-én kezdődő és szeptember elsején véget érő Husita5 konferencia a társadalomban keletkező szakadékok megszüntetésére próbál megoldásokat javasolni. A Husita-mozgalom szerint ugyanis a társadalom nem engedheti meg magának, hogy mélyítse a gazdagok és szegények, iskolázottak és iskolázatlanok, egészségesek és fogyatékosok között a már meglévő szakadékokat, illetve hogy újabbak keletkezzenek.

A rendezvénysorozaton 33 ország 270 szakembere vesz részt, a tanácskozók egyharmada magyar. Hat párhuzamos szekcióban 117 előadás hangzik el. Jávor András kiemelte, hogy a Husita-konferenciák történetében elsőként most mindez az interneten is figyelemmel kísérhető. Az érdeklődők a www.husita.org internetcímen megtalálhatják az előadások témáit, illetve szövegeit. Ezekkel kapcsolatban kérdéseket tehetnek fel, amelyekre az előadók a konferencia ideje alatt válaszolnak. A témakörök között szerepel egyebek mellett a távoktatás, a munkanélküliek felzárkóztatását szolgáló programok, valamint a kábítószer-ellenes szeminárium.