A HP díjakat adott át egyetemieknek, középiskolásoknak

Kovács Attila, 2004. január 20. 14:10
Ösztöndíj témában tartott sajtótájékoztatót január 20-án a Műegyetemen a Hewlett-Packard. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Hewlett-Packard Magyarország között létrejött együttműködés keretében a HP a 2003-2004-es tanévre ismét kiírta Professzori Kutatási és Diák Ösztöndíj pályázatát.

Ismeretes, hogy a HP az utóbbi három év alatt mintegy 15 millió forint értékben segítette a felsőfokú műszaki oktatást, hozzájárulva az oktatás színvonalának növekedéséhez, és hat éve arany fokozatú támogatója a Műegyetemnek. Ez informatikai eszközök adományozása mellett többek között professzori kutatói és hallgatói ösztöndíjakban is megnyilvánul. Az immáron három egymást követő évben meghirdetett ösztöndíj kiírásának legfőbb célja a hazai oktatók elismerése, ennek révén tevékenységük, szakértelmük Magyarországon tartása, munkájuk feltételeinek javítása, valamint a legtehetségesebb diákok ösztönzése volt.

Ebben az évben a professzori ösztöndíjat dr. Pataricza András villamoskari docens nyerte el (150 ezer forint/hó egy éven át), míg a diák ösztöndíjak nyertesei a Villamosmérnöki és Informatikai kar egy harmad-, egy negyed- és két ötödéves hallgatója (80-80 ezer forint/hó egy éven át).

Ugyancsak ma és szintén a BME-n adták át a HP tizedik alkalommal középiskolásoknak megrendezett HP-JAM MESE (management economic simulation exercise) verseny győzteseinek járó HP perifériákat (nyomtatókat, multifunkciós eszközöket). A verseny három legeredményesebb csapata a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumból (I. és II. helyezett), illetve az egri Neumann János Szakközépiskolából érkezett.

Beck György a HP Magyarország ügyvezetője ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy a múlt év során két közös k+f terméket is előállítottak a BME-vel közösen, az első Magyarországról származó HP-világszabadalommá vált. A másik egy intelligens épületmenedzsment programcsomag.