Új nemzetközi kereskedelmi alelnök a Symantecnél

forrás Prim Online, 2004. január 21. 12:34
A Symantec ma jelentette be, hogy Thomas W. Kendra-t nevezte ki nemzetközi kereskedelmi alelnökké. Kendra úr lesz felelős az ázsiai-csendes-óceáni térség, az európai, közel-keleti és afrikai térség, Japán valamint az amerikai kontinensre irányuló kereskedelem irányításáért. Dieter Giesbrecht-et követi ezen a poszton, aki a Symantec Enterprise Administration vállalati egységét fogja vezetni.

Kendra úr az IBM-nél töltött 26 éves pályafutását követően kerül a Symantec-hez. Az IBM-nél legutóbb a nemzetközi konkurens eladásokért volt felelős. Mielőtt erre a posztra került volna, a nemzetközi szervereladások alelnöke volt. Vezetése alatt ez a terület évi 13 milliárd dollárt hozó üzletággá fejlődött. 1999 és 2001 között Tokióban élt, ahol az IBM ázsiai és csendes-óceáni térségbeli szoftverüzletágának kereskedelmi, szolgáltatási és értékesítési csatorna tevékenységéért felelt. Ezt a funkciót az IBM adatbázis részlegének kereskedelmi és marketingtevékenységét vezető, igen sikeres alelnökségét követően töltötte be.

"Az elmúlt néhány éve alatt a Symantec tevékenysége - az egy-egy feladatra szóló termékektől a vállalkozások egészének megvédelmezése felé történő elmozdulásával - az egyszerű eladások helyett a hosszú távú vevőkapcsolatok kiépítése felé tolódott el" - mondta John Schwarz, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "Tom nemzetközi kereskedelmi tapasztalata és a többmilliárd dolláros kereskedelmi szervezet vezetésével megszerzett nagyvállalati háttere segítségünkre lesz abban, hogy még jobban megfelelhessünk sokféle vevőink és értékesítési partnereink igényeinek."

Kendra úr Bloomingtonban, az Indianai Egyetemen szerzett vállalatigazgatási diplomát.