A PanTel bekötötte az ország első, számhordozhatóságot kérő ügyfelét

Kovács Attila, 2004. január 22. 11:17
Sajtótájékoztatón jelentette be ma a PanTel Rt., hogy a számhordozhatóságot gyakorlatban is megvalósítva, bekötötte hálózatába az első olyan vállalati előfizetőt (a Lufthansa Technik Budapest Kft.-t), amely a szolgáltatóváltás után (Matávtól a PanTelhez) is megtarthatja meglévő telefonszámait.
A repülőgépek javításával foglalkozó Lufthansa Technik a PanTel előfizetőjeként legalább 20%-ot tud megtakarítani a korábbi távközlési költségeihez képest.

Az "átkapcsolást" a PanTel menedzsmentközpontjában Kovács Kálmán informatikai miniszter és Jan Moulder. vezérigazgató ünnepélyes keretek között végezte el. A miniszter kijelentette, a mai napon további, mintegy ötven, számhordozást igénylő üzleti felhasználót kapcsol be több más hazai szolgáltató. Jan Moulder utalt rá, hogy a cég 2003. évi értékesítése elérte a 25,9 milliárd forintot. Kifejezte reményét, hogy a jogi szabályozás hamarosan lehetővé teszi hasonló akciók indítását a lakossági felhasználók részére is, ezáltal az egyéni előfizetők telefonköltségei is jelentős mértékben csökkenhetnek majd.