Symantec: rekordméretű negyedéves növekedés

forrás Prim Online, 2004. január 23. 09:46
A Symantec nyilvánosságra a 2004. január 2-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.
A Symantec 494 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 376 milliójához képest 31 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött a vállalati védelmi terület komoly bevételei és a lakossági terület vártnál jobb eredménye áll.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a harmadik pénzügyi negyedév nettó bevétele 111 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 72 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,32 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében a nyereség 0,22 dollár volt.

Ebben a negyedévben a Symantec világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 51 százalékát hozta. A teljes bevétel 38 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág az előző évhez képest 17 százalékos növekedést mutat, a vállalati kezelési üzletág a bevétel 11 százalékát képviselve 2 százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 42 százalékos növekedésével a teljes bevétel 2 százalékát adja. A Symantec lakossági üzletága 55 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 49 százalékát képviseli.

A külföldről származó bevételek a múlt év azonos negyedévéhez képest 40 százalékkal növekedtek, és a harmadik negyedévben az összes bevétel 54 százalékát tették ki. A negyedéves növekedés élén Kanada áll 47 százalékkal, nyomában az európai, közel-keleti és afrikai területtel, ahol 45 százalékos volt a növekedés. Japánban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 36 százalékos, Ázsia csendes-óceáni területén 24 százalékos, Latin-Amerikában pedig 11 százalékos volt a növekedés. Az Egyesült Államokban 22 százalékos volt a növekedés.

A negyedév kiemelkedő eseményei