HP-Project Greenlight: digitális fotóverseny

forrás Prim Online, 2004. január 23. 12:43
Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgató asszonya, valamint Ben Affleck és Chris Moore, a Project Greenlight vezető producerei nemzetközi digitális fotóversenyt hirdettek meg "YOU Take Five!" címmel a Sundance Filmfesztivál múlt szombati rendezvényén.
A verseny győztese lesz a Miramax harmadik független Project Greenlight filmjének helyszíni fotósa (a forgatásról készült sorozatban a tévéképernyőn is feltűnhet majd a Bravo csatornán), statisztaszerepet kap a filmben, pályamunkaként benyújtott fotóesszéjéből - a "YOUstory"-ból - pedig HP-reklám készül.

A HP által finanszírozott és a Project Greenlighttal közösen megszervezett verseny része a HP tavaly év végén elindított "YOU +hp" reklámkampányának. A HP komplett digitális fotózási kínálatát (fényképezőgépeit, nyomtatóit, PC-it, tintáit és papírjait) középpontba állító, 300 millió dollár költségvetésű kampány arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a környező világ minden mozzanatában próbálják meglátni a fotót.

A "YOU Take Five!" verseny résztvevőinek öt digitális fotóval kell elmesélniük egy egész történetet. Ez a YOUstory, amit a www.hp.com/YOU címen található pályázati űrlap kitöltése után feltölthetnek a verseny webhelyére. A YOUstory-k benyújtásának határideje 2004. március 31. A pályázatokat a zsűri eredetiségük, technikai kivitelezésük és narratív képességeik alapján pontozza. A legmagasabb pontszámot elérő sorozatok kerülnek be a verseny döntőjébe.

A HP 2004 májusában mutatja be az alábbi öt régió győzteseiből felálló döntős mezőnyt: Ázsia és a csendes-óceáni térség; Kanada; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Latin-Amerika; és az Egyesült Államok. Az öt döntős minden költséget fedező, két személy részére szóló meghívást kap a HP-től a következő Project Greenlight-film bemutatójára, a film sztárjaival együtt, a "vörös szőnyegen" sétálhat be a rendezvényre, részt vehet a HP zárt körű koktélpartiján és komplett csomagot kap ajándékba a HP digitális fotózási termékeiből.

A nemzetközi fődíj nyertesét, vagyis a HP által legjobbnak ítélt alkotás készítőjét a Project Greenlight-film helyszínén mutatják majd be idén nyáron. A győztes a HP vendégeként részt vehet a film forgatásán, mint annak hivatalos helyszíni fotósa.

A nemzetközi fődíj birtokosa digitális fotózási csomagot kap a HP-től a filmforgatás megörökítésére, konzultálhat egy profi fényképésszel, győztes pályaműve pedig egy HP-reklám alapanyagául szolgál.

A tavaly ősszel elindított "YOU +hp" reklámkampány részeként a HP on-line fotógalériát hozott létre, és arra kérte ügyfeleit, hogy a webhelyet felkeresve tegyék közkinccsé képes történeteiket (YOUstory-jukat). A HP-vel kiépített partnerkapcsolat jegyében a Project Greenlight vezető producerei, Affleck, Matt Damon és Moore is elhelyezték alkotásaikat a galériában. A webhely látogatói hétköznapi emberek és hírességek fotóinak százai mellett ezeket a képeket is megtekinthetik, elolvashatják a "YOU Take Five!" verseny hivatalos szabályzatát, és saját YOUstory-jukat is feltölthetik a kiállítás anyagai közé.