A HUMANsoft 40%-kal növelte árbevételét

forrás Prim Online, 2004. január 26. 14:16
Figyelemre méltó árbevétel-növekedést ért el tavaly a HUMANsoft Kft. Az általános gazdasági recesszió és a hazai informatikai piac mindössze 10%-os bevételnövekedési rátája ellenére a vállalat több mint 40%-al növelte árbevételét, amely így meghaladta a 5,5 milliárd Ft-ot. Az árbevétel-arányos nyereség az előző évinél kedvezőbb lesz.

Az eredményt Illés Antal, a HUMANsoft ügyvezető-tulajdonosa a sikeres portfolióbővítéssel magyarázta, melynek révén a vállalat csaknem megduplázta a szolgáltatásterületen elért előző évi árbevételét. Nem csak a tavaly önálló üzletágként újraindított alkalmazásfejlesztés, hanem az informatikai tanácsadás, a rendszerintegrációs tevékenység és az IT infrastruktúra-outsourcing is teljesítette, illetve túlteljesítette az év eleji terveket. A vállalat stratégiai célja, hogy két éven belül a vezető megoldásszállítók csoportjához csatlakozzon.

A HUMANsoft teljesítménye jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a DELL eszközök értékesítési számai a hazai PC piaci növekedés csaknem háromszorosával, 48,3%-kal nőttek. A cég a DELL portfolión belül sikerrel fókuszált az enterprise termékekre: mind a storage eszközök, mind a szerverek értékesítése ugrásszerűen nőtt, a notebook-értékesítés volumene pedig megduplázódott.

A HUMANsoft idén tovább bővítve kínálatát, erősítve szakértői csapatát ismét a piaci előrejelzéseket meghaladó növekedést tervez.