Az EMC bemutatta az iparág legátfogóbb tárolási szolgáltatás-csoportját

forrás Prim Online, 2004. január 27. 12:29
Az EMC ma bemutatta az iparág legátfogóbb tárolási szolgáltatás-csoportját, amely segítségével a társaság ügyfelei képesek lesznek megtervezni, felépíteni és kezelni egy integrált információ-technológia infrastruktúrát annak érdekében, hogy információikat költség-hatékonyabban kezeljék és védjék az információs életciklus minden szakaszában.

Az EMC kibővített és átfogó szolgáltatás-portfólióját annak érdekében fejlesztette ki, hogy az üzleti célokhoz és szolgáltatási szintekhez igazítva segítse ügyfeleit működési költségeik visszaszorításában, a kockázatok csökkentésében, az előírásoknak való megfelelésben, valamint a rendelkezésre állás növelésében az információk hatékony menedzselése segítségével. Az EMC Technológiai Megoldások részlege által nyújtott új szolgáltatások felgyorsítják az információ életciklus menedzsment (Information Lifecycle Management - ILM) megoldások alkalmazását.

Az új szolgáltatások:

· Az "ILM Műhely" segíti az ügyfeleket egy olyan infrastruktúra alapjainak megértésében, amely lehetővé teszi az információk kezelését létrehozásuktól kezdve az archiváláson keresztül az információk törléséig. Az ingyenes "műhelyeket" az ügyfeleknél kihelyezve vagy az EMC irodáiban szervezik.

· Az ILM Értékelő Szolgáltatások segítik az ügyfeleket az információ életciklus menedzsment lehetséges előnyeinek meghatározásában. Az egyes értékelések 4-6 hétig tartanak, és egy ILM "térkép" elkészítésével fejeződnek be. A szolgáltatások tartalmazzák:

o Az Alkalmazás-csoportosítás segítségével behatárolható az ügyfél alkalmazásainak és adatainak, valamint a támogató technológiák és szolgáltatási szintek értéke.

o A Helyreállíthatóság Értékelése által feltérképezhetők és kommunikálhatók a kritikus alkalmazásokat érintő lehetséges kockázatok.

o A Működés Értékelése segítségével meghatározhatók a tárolásmenedzsment alapelvei, folyamata és szervezési feltételei, valamint elkészíthető a működés fejlesztését célzó terv.

o Az Infrastruktúra Értékelése segítségével meghatározhatók azok a területek, amelyeken jelentős költségcsökkenés érhető el a konszolidáció és a réteges szerkezetű architektúrák által.

· A Tárolásmenedzsment szolgáltatások olyan, az ügyfeleknek nyújtott állandó, szolgáltatási szinthez igazított helyi szolgáltatások, amelyek segítségével megvalósítható az információ életciklus menedzsment, növelhető a hatékonyság, és csökkenthetők a költségek.