40 millió e-mailt tartalmaz Bill Clinton elnöki könyvtára

MTI Sajtóadatbank, 2004. január 28. 10:42
Összesen 40 000 000 e-mailt tartalmaz majd az elnöki könyvtár, amely Bill Clinton, illetve az elnök stábja Clinton nyolcéves hivatali ideje alatt a világhálóra küldött - közölte Skip Rutherford, az alakulóban lévő elnöki archívum számára gyűjtést folytató alapítvány vezetője.

Az elektronikus üzenetek közül csak kettő olyan van, ami ténylegesen az elnök saját keze munkája, az e-mailek többségét - egészen pontosan 39 999 998 darabot - Clinton stábja küldte szét a világba. Az elnök által saját kezűleg jegyzett e-mailek közül az egyik üzenetnek sem nagyon nevezhető, az ugyanis Clinton "első zsengéje volt", amikor hivatalba lépésekor kipróbálta számítógépet.

A másikat Clinton John Glenn ohiói szenátornak, az első, földkörüli pályára állított amerikai űrhajó kapitányának küldte, amikor Glenn 77 évesen, 1998. októberében, csaknem negyven év után, a Discovery űrrepülőgép fedélzetén néhány napra visszatért a világűrbe. Az üzenetet az elnök munkatársai segítségével egyenesen a Discovery fedélzetére küldte az idős amerikai űrhajósnak.