Intel fejlesztői fórum: Fókuszban a rendszerek és megoldások

forrás Prim Online, 2004. január 28. 18:10
A technológiai iparágban egyre inkább megnő a komplex megoldások szerepe, így a 2004 kora tavaszán megrendezésre kerülő Intel fejlesztői fórum (Intel Developer Forum, IDF) is e gondolat köré szerveződik. Az esemény február 17-19-ig kerül megrendezésre San Franciscóban.
Az IDF az Intel népszerű szeminárium sorozata, melyen a fejlesztők, üzleti és technológiai döntéshozók, iparági szakértők, valamint a sajtó képviselői megismerkedhetnek az Intel és partnerei legújabb fejlesztéseivel, termékeivel, valamint bepillantást nyerhetnek a közeli és távolabbi jövő technológiai nóvumaiba, információkat szerezhetnek az Intel kutatás-fejlesztés terén elért eredményeiről. A konferenciasorozat San Francisco után Tokióban, Taipeiben, Pekingben, Barcelonában, az indiai Bangalore-ban folytatódik. Az őszi IDF-re az Egyesült Államokban szeptember 7-9. között kerül sor, szintén San Franciscóban.

Az Intel tavaszi rendezvényén kétnapos, a megoldásokat fókuszba helyező konferenciát szervez, amely ez alkalommal a nagyvállalati igényeket leginkább kielégítő mobil megoldásokat veszi górcső alá. A szemináriumsorozat 1997-es indulása óta a rendszerekről szóló konferencia résztvevői leginkább az (OEM) eredeti eszközgyártók/hardvergyártók, hardvertechnológiai döntéshozók és tervezőmérnökök, akik arra fordítják tudásuk legjavát, hogy megtervezzék az újabb generációs hardvereszközöket, és olyan építőelemeket dolgozzanak ki, melyek révén a végfelhasználók számára a legtökéletesebb megoldások fejleszthetők. A megoldásokról szóló konferencia egyaránt szól fejlesztőknek, alkalmazás- és szoftverfejlesztéssel foglalkozó döntéshozóknak, iparági szakértőknek. A szeminárium a hardverelemek komplett végfelhasználói megoldásokba integrálásáról szól majd.

“A rendszerekről és megoldásokról szóló konferenciák meglehetősen szinergikusak lesznek" - mondta az IDF vezető tisztségviselője, David Ryan. "A hagyományos IDF rendszer konferenciát látogató hardverfejlesztők együttműködnek majd a hálózati, kliens és szerver platform fejlesztések területén. A mérnökök és iparági szakértők bevonásával pedig lehetőség nyílik arra, hogy a hardverelemek és a szoftveralkalmazások együttes fejlesztése által a nagyvállalati igényeket kielégítő komplex megoldások szülessenek."

Szinte magától értetődő, hogy a konferencia lehetőséget biztosít arra is, hogy a technológia iparág vezetői bemutassák az új felhasználói modelleket és megoldásokat, így nem véletlen, hogy a konferencia előadásainak majdnem felét nem az Intel tisztségviselői vagy mérnökei tartják. A februári eseményen többek között a Microsoft, az IBM és az Oracle tart technikai előadásokat. A megoldásfejlesztés egyébiránt nemcsak az USA-beli konferencia központi témája, hanem valamennyi állomás fókuszpontja, Barcelonától Pekingig.

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett február 17-én tartja meg nyitóbeszédét San Franciscóban, melyben a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciája, valamint a vállalati stratégiai tervezés közti kapcsolatot elemzi majd. A látogatók részt vehetnek a vezetéknélküli hálózati megoldásokról, a digitális otthonról, asztali rendszerekről, mobil, nagyvállalati és kommunikációs megoldásokról szóló előadásokon is.

A San Franciscói esemény közel 200 órányi előadást és együttes tesztelési lehetőséget ígér. Olyan érdekes, és napjainkban kurrens témákról is szó esik majd, mint a WiMAX és más vezetéknélküli technológiák, a 2005-ös év notebook újdonságai, a digitális otthon izgalmas nóvumai, a nagyteljesítményű számítástechnika, a LaGrande Technológia, az EFI az Ultra WideBand, a PCI Express és a Serial ATA.

Az eseményre regisztrálni lehet a www.intelcom/idf webcímen, január 23-ig 795 dolláros áron, azt követően pedig 995 dollárért.