Rogán Antal átengedi az europaterv.hu domain nevet

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 2. 15:27
Rogán Antal fideszes parlamenti képviselő hétfőn levélben közölte a miniszterelnökkel, hogy ingyen átengedi a kormánynak az europaterv.hu domain nevet, amely a birtokában van. Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára hétfőn közölte az MTI-vel: délután kettőkor átveszi a fideszes képviselőtől az europaterv.hu domain név átruházásáról szóló dokumentumot.

"Délután 2 órakor felkeresem miniszterelnök úr parlamenti titkárságát, ahol bármely munkatársának készséggel állok rendelkezésére, és amennyiben előkészítik, személyesen aláírom a domain név átengedéséről szóló nyilatkozatot" - áll a levélben, amelyet Rogán Antal az MTI-hez is eljuttatott. A parlament informatikai bizottságának elnöke "ingyen és bérmentve" adja át az internetes címet, amely megegyezik a Medgyessy Péter által tavaly február 11-én bejelentett kormányzati program elnevezésével.

"Nincsenek feltételeim, csak egy kérésem Miniszterelnök Úr! Tegye lehetővé, hogy ezen a honlapon február 17-étől, az Önéhez hasonlóan, világosan elkülönítve megjelenhessen az ellenzék (...) véleménye is" - olvasható a dokumentumban. "Miniszterelnök úr az elmúlt két esztendőben sokszor beszélt a kölcsönös gesztusok fontosságáról. Ezért fordultam ezzel a kéréssel Önhöz" - áll a levélben.

Rogán Antal kifogásolja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kommunikációs központja és Braun Róbert helyett államtitkár tevékenységét. A központ "több százmillió forintot költ az Európa-terv kommunikálására. Braun Róbert és munkatársai a százmilliók ellenére rosszul végzik munkájukat, hiszen az Ön tavaly februári beszéde óta eltelt 11 hónapban arra sem voltak képesek, hogy levédessék a (...) domain nevet" - áll a dokumentumban.

"Így ez a név az én birtokomba került. Azt terveztem, hogy az ön február 16-ai parlamenti beszédét tisztelettel kivárva, február 17-én ezen a honlapon jelenítem meg a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja nevében az ellenzék Európa-tervvel kapcsolatos véleményét" - olvasható a dokumentumban.

A képviselő "felháborítónak" nevezte "azokat az agresszív módszereket", amelyekkel Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára és munkatársai "megpróbálták visszaszerezni a domain nevet, és megakadályozni a Fidesz véleményének internetes megjelenítését".

Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára hétfőn közölte az MTI-vel: délután kettőkor átveszi Rogán Antal fideszes képviselőtől az europaterv.hu domain név átruházásáról szóló dokumentumot. "Örülök, hogy a parlament informatikai bizottságának elnöke belátta, a jogszerűség helyreállítása közös érdek és ezért visszaadja az europaterv.hu internetes címet jogos tulajdonosának, a kormánynak" - mondta Braun Róbert az MTI-nek. A Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára elmondta: telefonon jelezte, hogy két órakor várja Rogán Antalt parlamenti irodájában, hogy átvegye tőle a kormány Európa-tervéről elnevezett domain cím átruházásáról szóló szerződést.