Az új Xerox technológia meghozta a pénzügyi sikereket is

forrás Prim Online, 2004. február 4. 08:02
A Xerox Corporation közleménye szerint a vállalat 2003. IV. negyedévi bevételei jelentősen meghaladták az előzetes várakozásokat.

A vállalat tájékoztatása szerint 2003. IV. negyedévében 1 részvényre 22 cent nyereség jutott. A berendezések értékesítéséből származó árbevétel 11%-al nőtt a negyedik negyedévben, amely érték egy 7 százalékpontos árfolyamnyereséget is tartalmaz. A beruházások gyors megtérülését bizonyítja, hogy az előző negyedévben eladott berendezések árbevételének 60 %-a az elmúlt két évben bevezetett termékekből származott. A negyedév teljes árbevétele 4,3 milliárd USD volt, amely 2002 hasonló időszakával összehasonlítva 1 %-os növekedést jelent, beleértve egy 6 százalékpontos árfolyamnyereséget is. Az árbevétel növekedését hátrányosan érintette a vállalat régebbi, analóg termékeiből származó kellékanyag, szerviz és egyéb bevételek csökkenése, valamint a cég kivonulása kis irodai, illetve otthoni irodai piacról 2001-ben.

A vállalat célzott növekedési területein (digitális irodai és nagyteljesítményű termékek és kapcsolódó szolgáltatások) a teljes IV. negyedéves árbevétel az előző év ugyanezen időszakának árbevételéhez képest 10 %-kal nőtt, és így jelenleg a cég teljes árbevételének kb. 73%-át teszi ki. A Xerox fejlődő piacain működő leányvállalatainál szintén jelentős előrelépés figyelhető meg: ez negyedéves szinten 1%-os teljes árbevétel növekedést és 21 %-os növekedést jelent a gépeladásoknál. A Xerox növekedési stratégiájának fő hajtóerejét jelentő színes nyomtatókból származó negyedik negyedéves bevétel 20%-kal nőtt, ami azért fontos, mert a nyomatszám növekedésével együtt emelkedik a színes berendezésekkel kapcsolatos kellékanyag, szerviz és egyéb bevételek volumene is.