Útikönyv.com: Finnország

forrás Prim Online, 2004. február 7. 08:40
Negyedszázados űrt tölt be a magyar piacon az Útikönyv.com kiadó legfrissebb, Finnországot bemutató kötete.
A magyar utazók körében is népszerű észak-európai országról az elmúlt években csupán rövidebb útleírások, élménybeszámolók jelentek meg, magyar nyelvű, átfogó és friss utazási információkat tartalmazó új útikönyv viszont 1979 óta nincs a könyvesboltokban.

A kötet iránt várható fokozott keresletre utal, hogy a Finn Statisztikai Hivatal adatai szerint 2002-ben már 17 ezer magyar állampolgár érkezett az országba. Az utazók érdeklődését tovább növelheti a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlődése. Magyarországon jelenleg is több ezren dolgoznak az itt megtelepedett finn cégek leányvállalatainál, amelyek - az északi ország méretéhez képest - hagyományosan a legaktívabb hazai befektetők között találhatóak. A miniszterelnök látogatása után Finnország várhatóan 2004 márciusában is napirenden lesz Magyarországon, hiszen a Budapestre látogató kulturális miniszter a tervek szerint ekkor adja át a "Finnagora" néven induló kulturális központot.

Az Útikönyv.com legfrissebb kötete - a sorozat többi kiadványainak szerkezetét követve - naprakész információkkal, részletesen mutatja be az országot, és már az utazás tervezéséhez is nagy segítséget nyújt. A kiadó internetes honlapján keresztül a szerzők folyamatosan frissítik az információkat, és aktív párbeszédet folytatnak az olvasókkal.