HP-technológia a Marskutatásban

forrás Prim Online, 2004. február 9. 10:56
Carly Fiorinát felvették az Egyesült Államok Űrkutatási Bizottságának tagjai közé; A NASA a HP képalkotási és nyomtatási technológiája segítségével vizsgálja a Marsot.
Az Egyesült Államok űrkutatási és tudományos programjának nyújtott támogatás kibővítése jegyében a HP nagy formátumú nyomtatókkal látta el a NASA Pasadenában működő kutatóközpontját, a Jet Propulsion Laboratoryt (JPL). A vállalat színes nyomtatási technológiájával készített színes fotókon a létesítmény munkatársai még a legapróbb részleteket is kiváló minőségben tanulmányozhatják. Az óriásnyomatokon a világhírű tudósok és mérnökök minden eddiginél gyorsabban és nagyobb felbontásban jeleníthetik meg a más bolygók felszínéről rögzített képeket.

A HP űrkutatás iránti elkötelezettsége 30 évvel ezelőtt, az Apollo program indulásakor kezdődött. Nagyfokú képhűséget nyújtó technológiájával most a cég tovább tágítja a tudósok eszköztárát, és aktívan támogatja az űrkutatás következő fejezetének célkitűzését: a Hold újbóli meghódítását.

Múlt hét végén a Fehér Ház felvette az Egyesült Államok Űrkutatási Bizottságának tagjai közé Carly Fiorinát, a HP elnök-vezérigazgató asszonyát. A bizottság - amelynek tagjai között az Egyesült Államok Légierejének egykori vezetője, Pete Aldridge is szerepel - a holdraszállás tudományos programjával kapcsolatban ad majd tanácsokat a Fehér Háznak. A HP első embere sokrétű technikai szakértelemmel járul hozzá a nyolctagú testület sikeres munkájához.