Televíziós ECDL tanfolyam Egerből

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 11. 09:09

Európai Számítógép-használói, úgynevezett ECDL tanfolyamot indít televízión az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetének (MTA SZTAKI) közreműködésével - jelentették be az intézmény keddi, Egerben tartott sajtótájékoztatóján.

A tananyagot, a főiskola saját televíziós csatornáján keresztül, a Líceum TV segítségével sajátíthatják el a hallgatók. Az Egerben és környékén fogható huszonöt részes, egyenként negyvenöt perces adásból álló televíziós tanfolyamsorozat március elején indul útjára - közölte Simonics István az MTASZTAKI projektmenedzsere.

A szakember elmondta, hogy a tananyag elsajátítását segítő programcsomagot, a főiskola által működtetett ECDL vizsgaközpontban vásárolhatják meg a jelentkezők és ugyanott tehetik le a bizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsgát is.

Az adások szerkesztésébe bekapcsolódhatnak a hallgatók is, az SMS-en érkező kérdéseket helyben megválaszolják a távoktatásos előadásokat tartó oktatók - közölte Simonics István.