Hároméves a Borsod Online

forrás Prim Online, 2004. február 16. 13:11
A leglátogatottabb helyi magyar portáltrió borsodi és szabolcsi tagja vasárnap ünnepelte harmadik születésnapját. A két 2001. február 15-én indult internetes újság célul tűzte ki, hogy a megye vezető hírportáljává váljon. Látogatottsági eredménye alapján mára alapító portáljával, a Hajdú Online-nal együttesen Magyarország legnagyobb helyi internetes kikötői, mely eredmény nagymértékben köszönhető a jól átgondolt és kialakított tartalomnak és struktúrának.

A BOON és a SZON - ahogy a közvélemény ismeri - friss helyi híreket kínál reggeltől estig Borsod-Abaúj-Zemplénből és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, valamint magyarországi, nagyvilági, sport, bulvár, zenei és humoros híreket. A fő hangsúly természetesen a megye aktuális történésein van. Naponta közel száz-száz hír keletkezik a portálok híroldalain együttesen, s folyamatosan frissül a Magyar Rádió Krónika hírszolgálata híreivel a két kezdőlap. Mára sokan választják elsődleges munkahelyi információforrásként az internetet, s helyi hírek tekintetében a Borsod/Szabolcs Online-t. Az Észak-Magyarország/Kelet-Magyarország napilapok kiterjedt újságírói és tudósítói hálózata a hét 7 napján és 24 órájában dolgozik azon a két internetes lap szerkesztőivel, hogy minél szélesebb átfedéssel számoljanak be a megyékben történtekről.



A megye legolvasottabb napilapjai és internetes portáljai szoros együttműködésben állnak egymással, melynek előnyeit az olvasók és a látogatók egyaránt élvezhetik; ez nem csak a hírekben, de a fontos letölthető állományokban, a nap legszebb lányának fotójában, a közös bulioldalban, szavazásokban és még számos egyéb, crossmedia megoldásban rejlik.

A látogatók és hirdetők egyaránt egyre elégedettebbek, ezt a statisztikai adatok is alátámasztják: januárban a BOON-on 260 ezer látogatás és 6,7 millió oldalletöltés, míg a SZON-on 220 ezer látogatás és 6,7 millió PI keletkezett. A mérési adatok a www.webaudit.hu címen a Magyar Online gyűjtőnév alatt napi rendszerességgel nyomon követhetőek. Ezen adatok alapján a két portál a hivatalosan auditált magyar portálok között hosszú ideje az első lokális portálcsoport, s az országos portálokkal összehasonlítva is az első tíz tagja oldalletöltések tekintetében (januárban összesen 22 millió oldalt néztek meg a Borsod/Hajdú/Szabolcs Online portálon).