Panasonic 5 megapixeles Lumix digitális fényképezőgép

forrás Prim Online, 2004. február 17. 22:17
A Panasonic új DMC-LC1-es Lumix digitális fényképezőgép ötvözi egymással a digitális, illetve hagyományos fotográfiai eszközök előnyeit, méghozzá igen kedvező áron. Az öt megapixeles képfelbontásra képes készülék nagyteljesítményű Leica optikai lencsével és teljes körű manuális funkcióval van ellátva, ára pedig mindössze 1600 dollár.

A 13-elemes, F: 2,0-2,4-es Leica DC Vario-Summicron lencsével felszerelt gép zoom, fókusz és fényrekesz funkciói mind manuálisan, az optikán elhelyezett gyűrűk segítségével beállíthatóak, a hagyományos fotózás élményét nyújtva a felhasználónak. A digitális készülék az 5 megapixeles felbontás mellett páratlanul gyors képdigitalizálásra képes a Panasonic Venus Engine LSI program segítségével, amely az összes szerkesztési funkciót egy időben el tudja látni, a kijelzőn való megjelenítéstől a memóriakártyán való tárolásig. A fényképezőgép Super Fine/Fine/Standard JPEG, QuickTime mozgóképes JPEG, illetve RAW formátumban is tud fotókat készíteni. A RAW formátum előnye, hogy számítógépre töltve az így készült képek képszerkesztő programokkal tovább alakíthatók.

A DMC-LC 1-es emellett 2,5’’-es nagyméretű LCD-kijelzővel, 3,2-szeres optikai és 3-szoros digitális zoom-mal, beépített mikrofonnal, háromféle fénymérési móddal és egyéb extrákkal rendelkezik. A tartozék USB-port és SD-kártya-olvasó révén a fényképezőgép tetszés szerint csatlakoztatható számítógépre és SD-kompatibilis készülékekre. Kiegészítő tartozékai, többek között: SD memóriakártya, USB-meghajtó és csatlakozókábel, SD-olvasó szoftver, ArcSoftképszerkesztő, ArcSoft PhotoBase(TM), ArcSoft Photo Impression(TM), ArcSoft PhotoPrinter(TM) és ArcSoft Panorama Maker(TM) szoftverek.


Milkovits Gábor