A DoCoMo eladja AT&T Wireless pakettjét a Cingularnak

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 18. 10:11
A japán NTT DoCoMo Inc. 6,5 milliárd dollárt is kereshet az amerikai AT&T Wireless 41 milliárd dolláros felvásárlásán, mivel 16 százalékos pakettje ellenében élni kíván a Cingular által ajánlott részvényenkénti 15 dolláros árral.

Elemzők szerint a DoCoMo eredetileg nem kívánt részt venni saját pakettjével a kivásárlásban, de a Cingular ajánlata végül ellenállhatatlanul magasnak bizonyult. A BellSouth Corp. és az SBC Communications Inc. tulajdonában lévő második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató vállalat, a Cingular 41 milliárd dolláros ajánlatával felülkínálta a brit Vodafone Group korábbi ajánlatát.

A DoCoMo 2001-ben vásárolta be magát az AT&T Wirelessbe, hogy megvesse a lábát az amerikai piacon, és terjesztési csatornát biztosítson i-mode internetes technológiája számára, valamint elősegítse W-CDMA harmadik generációs technológiája elterjedését. A befektetés időzítése azonban a fejlett ágazatok hamarosan bekövetkező recessziója miatt nem bizonyult túl szerencsésnek.

A 132,99 millió darab részvényének 15 dolláros árfolyamon történő eladásával a DoCoMo közel kétharmadát nyerheti vissza eredeti 10,2 milliárd dolláros befektetésének.