A brit nők a férfiaknál többet költenek a neten

forrás Prim Online, 2004. február 19. 08:50
Egy új felmérés szerint a brit nők 2003-ban most először felülmúlták a férfiakat a világhálón való pénzköltés tekintetében. Szintén érdekes adat, hogy a középkorú 55 év körüliek megelőzik a fiatalokat az online vásárlások terén.
A brit nők 2003-ban fejenként átlagosan 495 fontot költöttek el a hálón, szemben a férfiak egy főre jutó 470 fontjával. Az internetet sokáig alapvetően férfidolognak tekintették, ám ma már a szigetország női polgárai férfitársaiknál csupán nem egészen 30%-kal töltenek kevesebb időt a neten. A felmérést végző Verdict kutatócég képviselője szerint az elektronikus kereskedelemnek éppen a nők tömeges internethasználata adott lökést az utóbbi időben.

A korosztályok tekintetében a legtöbbet, éves szinten egyenként 527 fontot az 55 év körüli nők adtak ki online vásárlásra. A kutatást végzők úgy vélik, hogy nekik van elegendő elkölthető pénzük és idejük arra, hogy válogassanak a kedvező ajánlatok között, és persze átvegyék a napközben kézbesített küldeményeket. Minden jel arra mutat, hogy a gazdagabb országokban egyre több nyugdíjas kedveli meg a vásárlásnak ezt a kényelmes módját.