Cisco-IBM: új távlatok az üzleti biztonság terén

forrás Prim Online, 2004. február 20. 11:20
Az IBM és a Cisco egyesítik erőiket a vállalkozások biztonsági kihívásainak megoldására és az ezzel kapcsolatos költségek csökkentésére.
Az IBM és a Cisco együttműködése az üzleti szféra egyik legáltalánosabb problémájára, a sokféle, egymáshoz nem illő biztonsági termék és szolgáltatás kombinációjából készült, rossz hatásfokú és eredménytelen biztonsági rendszerek kérdésére kíván választ adni. A vállalatok és a kormányok sorra ismerik fel, hogy hatékonyabb módszert kell találniuk a külső hackertámadások, vírusok és férgek elleni védelemre, valamint dolgozóik, ügyfeleik és üzleti partnereik belső adatokhoz való hozzáférésének biztosítására.

Az IBM és a Cisco integrálni kívánják különböző termékeiket annak érdekében, hogy ügyfeleiket képessé tegyék olyan önvédelmi rendszerek kiépítésére, melyek az üzleti informatika valamennyi kritikus pontját felölelik, a laptopoktól a vállalati adatokig. Az információk biztonságának automatizált megközelítése egyszerűbbé teszi a biztonsági rendszert, csökkenti a kivitelezési és adminisztrációs költségeket, növeli a termelékenységet, valamint segítségével az ügyfelek gyorsabban használhatják ki az igényalapú üzlet lehetőségeit.

A vállalaton belüli kulcsfontosságú biztonsági pontok képesek lesznek kommunikálni egymással és felismerni azokat a rendszereket, amelyek nem felelnek meg a megállapított biztonsági irányelveknek. Ezzel az eljárással könnyebben azonosíthatják az esetleges veszélyforrásokat. A nem megfelelő rendszerek és veszélyforrások azonosítása után az IBM és a Cisco biztonsági technológiái automatikusan megkezdik a biztonsági hézagok kijavítását, ezáltal jelentősen csökkentve a helyreállítási költségeket.

A Cisco és az IBM kezdetben a következő szolgáltatásokat nyújtják:


Az IBM és a Cisco elsősorban az internetes infrastruktúra, az e-business rendszerek és a jól illeszthető internetes üzleti hálózatok és szolgáltatások vállalatokhoz és szolgáltatókhoz való eljuttatására összpontosít.