Bővíti PDP képernyőgyártó kapacitását a Matsushita

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 23. 09:19
A japán Matsushita Electric Industrial újabb gázplazma képernyő (PDP) gyártó üzem építését tervezi, tekintettel a lapképernyős tévék iránt rohamosan növekvő keresletre. Ez már a negyedik ilyen üzeme lesz.

A Matsushita számításai szerint a PDP piac volumene 2,5 millióra emelkedik az áprilissal kezdődő következő pénzügyi évben, 9 százalékkal nagyobbra a korábban jelzett 2,3 milliónál, 67 százalékkal felülmúlva a folyó pénzügyi évben várható 1,5 milliós forgalmat.

Az oszakai elektronikai konszern intenzív kapacitásnövelő beruházásokkal igyekszik lépést tartani a rohamosan növekvő kereslettel. A 2006/07-es pénzügyi évig 90 milliárd jent tervez befektetni termelési kapacitásának ötszörösére, évi 2,4 milliósra való növelésébe. Ennek érdekében a tervezett negyedik üzemnek kétszer akkora kapacitással kell majd rendelkeznie, mint az építés alatt álló, áprilisban üzembe helyezendő harmadik üzemének. A negyedik üzem várhatóan 2006-ban kezdi a termelést.

A Matsushita által gyártott 42 colos PDP lapképernyős tévékészülékek ára a gyártás kezdete, 1997 óta az eredeti, 1,5 millió jenes árnak mintegy a felére csökkent. A gázplazma technológiájú (PDP) képernyőké a 40 colnál nagyobb képernyő-átmérőjű tévék piaca, mivel ekkora folyadékkristályos (LCD) képernyők gyártása műszaki korlátokba ütközik.