Előrelépés az együttműködésben a 3GSM Világkongresszuson

forrás Prim Online, 2004. február 23. 17:47
A 2004-es 3GSM Világkongresszuson Cannes-ban az Ericsson bemutatja a 3G szolgáltatások folyamatos fejlesztésének eredményét, nyolc vezető kézikészülék-gyártó együttműködő, kereskedelmi forgalomban lévő készülékeinek segítségével.
A látogatók megismerkedhetnek az élő videotelefonálással és különböző folyamatos, valós idejű szolgáltatásokkal. Mindez a kereskedelmi kézikészülékek és rendszerek valódi WCDMA együttműködése felé tett, hatalmas lépéseket bizonyítja.

Steve Walker, a Sony Ericsson globális termékmarketingért felelős elnökhelyettese a következőket nyilatkozta: "A Sony Ericsson elkötelezett aziránt, hogy telefonjaival együtt lenyűgöző élményt nyújtson az alkalmazások terén is. Az élő videotelefonálás és a folyamatos, valós idejű videoalkalmazások bemutatása azt bizonyítja, hogy léteznek olyan vonzó fogyasztói alkalmazások, amelyek a fejlett 3G lehetőségeket kiaknázó szolgáltatások fellendülésének mozgatórugói lehetnek."

"A Nokia számára fontos a szoros együttműködés az összes nagyobb szállítóval annak érdekében, hogy a felhasználók minél hamarább megtapasztalhassák a 3G WCDMA kínálta lehetőségeket." - nyilatkozta Joe Coles, a Nokia multimédiás termékek képkezelési üzletágának marketing-igazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy iparágvezető 3G készülékeinkkel hozzájárulhatunk ehhez a demonstrációhoz, és bemutathatjuk a valós idejű, folyamatos videoszolgáltatást, amely lehetővé teszi a tartalomszolgáltatást a 3G korai fázisaiban."

"Az együttműködés létfontosságú a készülékgyártók és az infrastruktúra-szállítók között" - jelentette ki Bob Schukai, a Motorola globális 3G üzleti fejlesztési igazgatója. "2003 folyamán a Motorola sikeresen leszállított négy UMTS végberendezést, amelyek segítségével a fogyasztók új szolgáltatásokat tapasztalhatnak meg, ráadásul kompatibilisek más készülékgyártók berendezéseivel is. Az Ericsson kezdeményezésére létrejött cannes-i bemutató is bizonyítja a Motorola elkötelezettségét az iparági együttműködés iránt: mindannyian az UMTS globális bevezetésének sikeréért dolgozunk."

Byung Duck Cho, a Samsung Electronics K+F csapatának ügyvezető alelnöke a következőket nyilatkozta: "Nagy elégedettségünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az Ericsson vezető technológiájával összhangban lévő, csúcstechnológiát képviselő 3G multimédiás kézikészülékeinket. Folyamatosan fejlesztünk innovatív készülékeket az európai piacra."

"Ezzel az iparági kezdeményezéssel megmutathatjuk a szabványosítás jelentőségét. Utat nyit új és más szolgáltatók választékától különböző fogyasztói szolgáltatások bevezetése felé, illetve bizonyítja a WCDMA folyamatos piaci fejlődését is" - jelentette ki Torbjörn Possne, az Ericsson rendszerüzletágának értékesítési alelnöke.

Az Ericsson támogatja a nyílt szabványokra épülő megközelítést, mivel így ösztönözhető, hogy sok különböző készülék- és mobilplatform-szállító vonzó és együttműködő 3G készülékek széles választékát nyújtsa a felhasználóknak. A nyolc készülékszállító részvételével és több mint tíz, kereskedelmi forgalomban lévő készülékkel megrendezett bemutató bizonyítja a WCDMA-kompatibilitás terén tavaly óta megtett lépések jelentőségét.

A WCDMA előfizetések számának növekedése lendületet kapott: 2003 decemberének végére 2,8 millió mobilelőfizetés volt világszerte.