Sulinet Expressz informatikai pályázat: tízezer pedagógus képzése

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 26. 11:14
Csaknem tizenháromezren pályáztak a Sulinet Expressz program keretében meghirdetett informatikai képzésre, közülük tízezer pedagógus ingyen vagy jelentős kedvezménnyel fejlesztheti tovább számítástechnikai ismereteit - tájékoztatta a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ szerdán az MTI-t.

"A Sulinet Expressz program keretében az Oktatási Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Sulinet Programiroda és a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ (PTMIK) által meghirdetett informatikai és informatika alapú támogatott pedagógus továbbképzésekre - minden várakozást felülmúlva- 12.923 érvényes pályázat érkezett" - tartalmazza az írásos tájékoztató. A beérkezett pályázatok közül közjegyző jelenlétében sorsolták ki azt a tízezer pedagógust, akik részt vehetnek a térítésmentes, illetve kedvezményes képzésekben.

Balla István, a PTMIK kommunikációs irodájának munkatársa az MTI elmondta: a Sulinet Programiroda és a PTMIK több mint húszféle képzést dolgozott ki, ezekből választhatnak a pedagógusok. Közölte: az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbben a 30 órás, 30 ezer forint értékű, főként alapszintű kezelői ismereteket biztosító képzéseket választották. Ezekért nem kell fizetni a pedagógusoknak. Ugyanakkor a kínálatban szerepelnek 120 órás tanfolyamok is, melyeknek 100-120 ezer forintos árából 34 ezer forint kedvezményt kapnak a pedagógusok, ha ezt választják.

Balla István elmondta, hogy a tanfolyamok április-májustól indulnak, a PTMIK-ben, illetve az ország több pontján található képzőközpontban. Annak a 2.923 pedagógusnak, akiknek továbbképzését nem tudták most támogatni, a 2004 őszén induló hasonló pályázatról értesítést küldenek.