A Fidesz informatikai kabinetjének közleménye a a Sulinet Expressz-szel kapcsolatban

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 1. 10:09
Az Országos Sajtószolgálat az alábbi közlemény kiadására kapott felkérést:

"Az iskolások számítógép-ellátottságáról szóló mai kijelentése alapján úgy tűnik, Kovács Kálmán vagy nem ismeri a tényeket, vagy tudatosan akarja megtéveszteni a közvéleményt. A miniszter ugyanis úgy kívánja feltüntetni a Sulinet Expressz programot, mintha azzal az iskoláskorúak számítógép-ellátottsága tekintetében Európa élvonalához érkezett volna Magyarország.

Az informatikai és távközlési minisztert szembesítenünk kell a tényekkel. Az emberek zöme az adókedvezményt arra használta fel, hogy kiegészítő eszközöket, digitális fényképezőgépeket és nyomtatókat vásároljon. A Sulinet Program hibás előkészítése miatt a kormány - több milliárdos adóbevételtől megfosztva a büdzsét -, sikeresen növelte a lakosság digitális fényképezőgép-ellátottságát, azonban a személyi számítógépek területén ezt nem sikerült elérnie, mivel a programban szereplő számítógépek sokkal drágábbak voltak mint más versenyképes termékek.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának informatikai kabinetje felkéri a szaktárca vezetőjét, hogy informálódjon a program jelenlegi helyzetéről, és adjon számot arról, miként kívánja érvényesíteni a tervezett rászorultsági elvet."

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoport informatikai kabinet