British Telecom eDemokrácia Fórum Budapesten

forrás Prim Online, 2004. március 1. 14:33
A BT (British Telecom) eDemokrácia Fórumot tart 2004. március 4-én csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián. Az elmúlt év során a BT hasonló, nagy érdeklődésre számot tartó szemináriumokat rendezett Párizsban, Rómában, Madridban, Berlinben és Stockholmban. Most, elismerve Magyarország jelentőségét, amely a BT tevékenységének központja a régióban, a BT Budapesten rendez eDemokrácia Fórumot.
Prof. Stephen Coleman, nemzetközileg elismert szakértő, az Oxfordi Egyetem Internet Intézetének professzora, az Egyesült Királyság kormányának tanácsadója az e-demokráciával kapcsolatos kérdésekben lesz a fórum fő előadója. A kormány és az ellenzék, jelentős állami intézmények, szakmai és civil szervezetek elismert képviselői, kiváló tudósok és szakértők jelezték részvételüket, és tekintenek érdekfeszítő, érdemi beszélgetés elé az
e-demokráciáról.

Az esemény megrendezésével a BT szándéka, hogy fórumot biztosítson az eszmecserére, a háttérinformációk és tapasztalatok megosztására, elismerve azt a tényt, hogy a választók és választott képviselőik, a közszféra hivatalnokai és az egyes állampolgárok közötti kapcsolat új formái napirenden vannak világszerte, így kiemelt figyelmet élveznek Magyarországon is.