A HP immár hetedik negyedéve vezet a globális szerverpiacon

forrás Prim Online, 2004. március 8. 19:10
Az IDC ma közzétett számai szerint a HP immár hetedik negyedéve őrzi első helyét a globális szerverpiacon.
Az x86-os szerverek piacán ismét a HP végzett az első helyen 2003 negyedik negyedévében - 32,6 százalékos eladott darabszám szerinti részesedéssel. Ebben az eredményben komoly szerepet játszott a HP ProLiant család, amely ismét rekordforgalmat produkált: e modellnek köszönhető, hogy 2003 utolsó negyedévében a HP lépte át a szállítók közül elsőként a 400 000 darabos értékesítési határt.

Főbb eredmények:

· A gyorsan bővülő Windows és Linux piacokon a HP-nek mind árbevétel, mind pedig eladott darabszám szerint sikerült megszereznie az első helyet - a negyedik naptári negyedévben éppúgy, mint az év egészében.(1)
· A HP lett a 2003-as év első számú UNIX-szerverszállítója - árbevétel alapján számított globális részesedése ezen a piacon 31,9 százalék.
· A fenti három operációs környezetben elért vezető pozíciót különösen hangsúlyossá teszi, hogy a világon eladott szerverek 90 százaléka e három rendszer valamelyikével dolgozik.
· A HP az EPIC technológiájú szerverek piacán is őrzi első helyét. Az eredményben kulcsszerepet játszó Itanium-alapú Integrity szerverek harmincnál is több UNIX, Windows és Linux teljesítmény-benchmark kategóriában a piac legjobbjai.