Önkormányzati IT: több mint kétszázan az e-go konferencián

Kovács Attila, 2004. március 9. 17:01
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával "e-go" néven programot indít az önkormányzatok segítésére az informatika lehetőségeinek hatékonyabb kihasználása érdekében. A program az e-go című konferencián került bemutatásra, melyet első alkalommal 2004. március 9-én rendezett Budapesten, az ELTE-n a TÖOSZ.
A konferencián bemutatkoztak az alprogramok:

-- az önkormányzati döntéshozatalt megkönnyítő országos informatikai minősítő rendszer,
-- az operációs rendszerek tájékoztató programja,
-- a digitális aláírás mintaprojekt, valamint
-- az SMS rendszer, mint az információáramlás fontos eszköze.
Itt adták át az e-go díjat, melyet minden évben a legjobb önkormányzati honlapért ítél oda a szakmai zsűri.

Az "e-go 2004" konferenciát és kiállításon az önkormányzati informatikával kapcsolatos legfrissebb megoldások kerültek bemutatásra. Az eseményre valamennyi önkormányzat polgármestere és informatikusa meghívást kapott. A rendezvényt, a konferencia fővédnöke, Kovács Kálmán miniszter nyitotta meg.

A konferencián első ízben adták át az "e-go díjat", amely a TÖOSZ és a TÁRKI Rt. közös kutatásának eredménye, amelynek során valamennyi magyar önkormányzati honlapot kiértékeltek. Összesen öt díjat osztottak ki az önkormányzatok között, település-kategóriánként egyet-egyet (község, város, nagyváros), egy megyei és egy különdíjat az abszolút győztesnek, aki a (100 legjobb minősítést elért honlapot tartalmazó) TOP100-as listát vezeti. Az e-go díj a szakmai elismerés mellett pénzjutalommal és Raffai Béla szobrászművész bronzplakettjével is járt. A nyertesek: Nyíregyháza (abszolút kategória és nagyvárosok kategória), Kazincbarcika (városok kategória), Ábrahámhegy (község), Somogy-megye (különdíj).