Az Exchange több adattárolási megoldást támogat

forrás Prim Online, 2004. március 19. 18:30
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows Server Rendszer részét képező Microsoft Exchange Server 2003 kiszolgálóhoz használható adattárolási megoldások szélesebb körét fogja támogatni.
Mostantól használhatók lesznek azok az iSCSI (Internet Small Computer Systems Interface) és a NAS (Network Attached Storage) alapú adattárolási megoldások, amelyek megfelelnek a Designed for Windows logóprogram előírásainak. A Designed for Windows logó segítségével egyszerűen azonosíthatók azok a termékek, amelyek kiválóan együttműködnek a Microsoft Windows Server operációs rendszerrel.

Az Exchange 2003 által támogatott iSCSI szabvány blokkszinten tudja az adatokat IP-hálózatokban továbbítani. Az iSCSI segítségével a vállalatok alacsony költséggel építhetnek ki nagy teljesítményű, megbízható és biztonságos megoldásokat adattároló hálózataik számára. A ma bejelentett lehetőségek felhasználásával az Exchange 2003 adatbázisfájlok egyszerűen elhelyezhetők minősített NAS eszközökön, új lehetőségek nyílnak meg a tárolóeszközök összevonására, valamint a hálózati címmel rendelkező tartalom helyi hálózatból való elérésére.