Az EMC növelte bevételeit minden fontos tárolószoftver-szegmensben

forrás Prim Online, 2004. március 22. 08:45
Az IDC által a napokban közzétett adatok szerint az EMC Corporation növelte előnyét a tárolószoftverek piacán 2003 negyedik negyedévében.

Az EMC - a teljes tárolószoftver-piacot megelőzve - 31.7%-os bevételi részesedésével megerősítette vezető pozícióját. A társaság a negyedév során megőrizte előnyét a három fő tárolószoftver-szegmensből kettőben, a Tárolási Erőforrások Kezelése (SRM) és a Tárolási Replikáció területeken. A Mentés és Helyreállítás szoftver-szegmensben a három legnagyobb szolgáltató közül az EMC bevételei nőttek a legnagyobb mértékben, a társaság a negyedik negyedévben éves növekedésben megelőzte négy legközelebbi versenytársát.

A teljes 2003-as évben az EMC szintén vezető pozíciót szerzett a teljes szoftverpiacon, bevételei - a piaci átlaghoz viszonyítva - két és félszeresére nőttek, valamint a társaság piacvezető volt a Tárolási Replikáció és a Tárolási Erőforrások Kezelése (SRM) szegmensben is. A 9 vezető szolgáltató közül az EMC volt az egyetlen SRM szolgáltató, amely képes volt 8%-kal, 49.3%-ra növelni piaci részesedését.