A Samsung új MP3 lejátszója akkora, mint egy ceruzaelem

forrás Prim Online, 2004. március 23. 13:10
A Samsung Electronics több új MP3 lejátszót is bemutatott a napokban. A YH-999-et, a világ első hordozható média-center lejátszója, a YP-60 pedig kifejezetten sportoláshoz tervezett MP3 lejátszó, ami még szívritmusunkat is méri. A fiatalok körében legalább ilyen sikeres lehet a YP-T5 típusjelzésű új MP3 lejátszó, mely tömegét és méretét tekintve pályázhat a pehelysúlyú bajnoki címre.

-Na, mi van a kezemben? - Mozi. - Na igen, de mennyi? - A Samsung legújabb Yepp médialejátszóját látva a régi viccnek ilyen átirata ötlik eszünkbe. Az YH-999 a világ legkisebb digitális multimédia-lejátszója. A 3,5 inches (kb. 9 cm) LCD képernyő kitűnő, nagy felbontású képet biztosít. A készülék számos média formátumot támogat, és a jelenleg használt TV- és rádió-sugárzási rendszereken kívül, már a jövő digitális TV- és rádióadásait is képes fogni.

A másik készülék, az YP-60, egy sportoláshoz tervezett MP3 lejátszó. Kis tömegű, és a tartozékként mellékelt nyakba akasztó és a karszíj annyira kényelmessé teszi a használatát, hogy semmilyen kényelmetlenséget nem okoz. Ezentúl élvezhetjük kedvenc zenénket, mondjuk kocogás, aerobic, vagy akár snowboardozás közben is. S ha a zene esetleg túlságosan felpörgetne és már a negyvenedik kört futnánk le a háztömb körül, csak egy gombnyomás, és a lejátszó máris megméri a szívritmusunkat. Ezen kívül az elégetett kalóriákat is méri, az adatokat pedig raktározza. Az YP-60 128/256/512 megabájtos memóriát használ és litium-polimer elemmel működik.

A Samsung Electronics bemutatta az YP-T5 típusjelzésű új MP3 lejátszóját is, mely tömegét és méretét tekintve pályázhat a pehelysúlyú bajnoki címre. A lejátszó elem nélkül mindössze 24 grammot nyom, a készülék hossza mérete 5,4 cm, vagyis alig hosszabb egy ceruzaelemnél. (Az YP-55H típusó MP3 lejátszó májustól Magyarországon is forgalomba kerül.