Nehezen fogynak a faborítású PC-tartozékok

Milkovits Gábor, 2004. március 23. 21:14
A svéd Swedx által egy éve, éppen a tavalyi CeBIT-en újdonságként bemutatott faházas PC-tartozékok eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A Swedx LCD monitorokat, egereket és klaviatúrákat kínál faborításos kivitelben, ám úgy tűnik, az európai fogyasztók mostanáig nem igazán kedvelték meg az esztétikus termékeket: a monitorokból havonta csupán mintegy 3000 darab fogy. Az LCD monitorok háromféle, 15, 17 és 19"-es változatban 739-1276 dolláros áron kaphatók; az USB billentyűzet, illetve az USB- és a vezeték nélküli egér áráról nem közöltek információt. A PC-perifériák három fafajtából készülnek: amerikai kőrisből, német bükkből és egy afrikai trópusi fából, a kidolgozás pedig a gyártó szerint ötvözi a gazdag svéd famegmunkálási hagyományokat és a high-tech terén elért eredményeket. A termékek előnye, hogy esztétikai értékeik mellett egyúttal jóval környezetkímélőbbek a műanyag házas megoldásoknál.

A Swedx képviselője a viszonylagos sikertelenséget azzal indokolta, hogy kis cég lévén nem tudnak olyan hatásos marketingtevékenységet kifejteni, mint a nagyok. Ennek ellenére bizakodó, mivel elmondása szerint napról napra egyre több eladási csatornát nyitnak meg: sikerrel szerepelnek például Spanyolországban és Luxemburgban is.