Tovább fejlődik a Cisco Hálózati Akadémia Programja

Kovács Attila, 2004. március 24. 13:47
Budafoki Róbert ügyvezzető március 24-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Cisco Systems hat éve elindított non-profit Cisco Hálózati Akadémia Program (CNAP) eddigi bővülése idén is tovább folytatódik Magyarországon. A támogatók között az Axelero Inzternet 3 millió forinttal, az Accenture pedig 10 millió forinttal járul hozzá együttműködés keretében, hogy idén a program további hazai elterjesztése és a résztvevő iskolák száma növekedjen.

 

 

Az idei magyarországi CNAP-terv: 80 akadémián elérni a 3000-es létszámot. Eddig a szponzorok összesen 107,5 millió forintot adtak össze a programra, a Cisco 220 milliót, míg az Oktatási Minisztérium 70 milliót fordított az ilyen képzésre.

 

További hír, hogy megjelent a Cisco CCNA tananyag legújabb, 3.0-s változata és új egyszemeszteres csomagok is megjelentek ( vezeték nélküli hálózatok, illetve hálózatbiztonság témában). Új együttműködésekről is beszámolt a Cisco Sytems Magyarország ügyvezetője: ilyen a Nagyfai Büntetés Végrehajtási Intézettel, illetve a Mozgásssérültek Egyesületeinek Országos Szövetségével kialakított kooperáció.

 

A sajtótájékoztatón ünnepélyesen aláírt Cisco-Accenture és Cisco-Axelero megállapodások szerint a felek folyamatosan értékelik a támogatásokkal összefüggő tapasztalatokat, és tárgyalásokat folytatnak az együttműködés következő szakaszáról, így pl. további akadémiák bevonásáról.

 

Az Axelero idén a hódmezővásárhelyi Kossuth Zsuzsa Gimnáziumot választotta a Cisco CNAP keretében a vezeték nélküli hálózati téma támogatására.