A Novell következő generációs személyazonosság-kezelési szolgáltatásai

forrás Prim Online, 2004. március 29. 14:06
A Novell bejelentette következő generációs személyazonosság-kezelési szolgáltatásainak stratégiáját. Ezek az eszközök a nyílt forráskódú Eclipse keretrendszeren alapulnak, és a rendszergazdák számára lehetővé teszik a bonyolult személyazonosság alapok vizuális módon történő megtervezését és kiépítését.

Az Nsure Identity Manager jövőbeli verzióihoz készült új Eclipse alapú vizuális eszközök egérrel vezérelt felületet kínálnak az ügyfeleknek a személyazonosság infrastruktúra modelljeinek, házirendjeinek és szabályainak vizuális meghatározásához, szükségtelenné téve a kódírást. Ez nagyfokú rugalmassággal teszi lehetővé az erős személyazonossági alapok gyors bevezetését, így a személyazonosság-kezelő megoldás könnyen átszabható a szervezet dinamikus üzleti környezetének megfelelően.

A Novell előre kiépített személyazonosság alkalmazásokat is fog kínálni, melyek a díjnyertes Novell exteNd technológián alapuló, munkafolyamat funkciókkal ellátott felhasználói felületekkel rendelkeznek. A használatra kész portálok segítségével például lehetőség nyílik összetett vállalati címtárak és szervezeti ábrák dinamikus létrehozására, melyek többnézetű kritériumokkal jelenítik meg a hierarchia több szintjét.

A személyazonosság-kezelés ezen ütemtervének részeként a Novell exteNd jövőbeli verziói támogatni fogják az Eclipse alapú tervezési és fejlesztési környezetet, valamint a Linux asztali számítógépeket. Emellett a Novell exteNd következő verziója növelni fogja többek között az iWay intelligens adaptereken alapuló Lawson, PeopleSoft, JD Edwards, Siebel, Oracle Financials és Baan rendszerek összekapcsolhatóságát. Ezen kiegészítő rendszerek egyesítéséhez a Novell továbbra is egyedülálló vizuális integrálási környezetet és intuitív "fogd és vidd" megközelítést kínál az ügyfelek számára.