NovaScale szerverek a Bulltól

Kovács Attila, 2004. március 30. 11:32
A Bull Magyarország Kft. a március 30-án tartott sajtótájékoztatóján mutatta be a NovaScale kiszolgáló gépcsaládját.

 

A Bull kiemelt figyelmet fordít az új ügyféligények (növekvő teljesítmény és rendelkezésre állás, eszköz és alkalmazásoldali konszolidáció, egységes felépítés, horizontális és vertikális bővíthetőség) minél teljesebb kiszolgálására. A bemutatott új modelljeinél a folyamatos, töretlen és jelentős teljesítménynövekedést biztosító Intel Itanium2 processzorra alapozva alakította ki nagy teljesítményű szervereinek új generációját, amely a skálázhatóságot és teljesítményt egyesíti a központi számítógépek robosztusságával és megbízhatóságával. A NovaScale kiszolgáló családot a Bull elsősorban a kritikus üzleti és tudományos technikai alkalmazások eszközbázisául ajánlja.

A NovaScale-nél a legkisebb kiszolgálótól a legnagyobbikig terjedő tartományban egységes, szabványos Intel építőelemekből és a Bull fejlesztési megoldásából áll össze a rendszer. A FAME architektúrán alapuló kiszolgáló család több gyakran használt operációs rendszer - Windows és Linux - számára nyújt kompatibilis 64 bites hardver platformot, amellett, hogy a család legnagyobb teljesítményű tagja alkalmas a Bull hagyományos, nagy megbízhatóságú, operációs rendszere, a GCOS alkalmazására is.

 

A sajtótájékoztatón a Bull nemzetközi vezetői bemutatták a NovaScale pengeszerver családot, amely a következőket tartalmazza: max. 14 pengeszerver befogadására szolgáló keret, szerverfiókok, egyenként 1 vagy 2 Intel Xeon processzorral, központosított menedzselő platform, Ethernet Switch, üvegszálas switch, Windows vagy Linux (RedHat vagy SUSE) Linux operációs rendszer.

 

Stark Gáspár, a Bull Magyarország vezetője szerint az új pengeszerverek a rendszerintegrálás új szintjét valósítják meg, előnyük a könnyű felépítés, a négyzetméterenkénti nagy teljesítmény és a költség hatékony üzemeltetés. Alkalmazásuk: vékony kliensként replikált alkalmazásokhoz és/vagy szerver konszolidációhoz. Mind az Itánium-alapú szervercsalád rendszerei, mind a NovaScale pengeszerverek mostantól Magyarországon is rendelhetők.

 

Claude Derue , a Bull interszerver üzleti egységének marketing igazgatója szerint a francia szervergyártó cég messze kielégíti azt a világtrendet, amely szerint a kiszolgáló rendszerek a moduláris rendszerarchitektúra irányában fejlődnek. Daniel Le Cougic, a Bull kelet- és közép-európai alelnöke megerősítette, a NovaScale technológia egyszerre alkalmas a nagy szerverekhez, megvalósítja a végponttól végpontig terjedő biztonságot és általa a Bull nagy fejlesztési projektekben vesz részt a továbbiakban is.