Goodyear: tíz éves erőforrás-kihelyezési megállapodás az IBM-mel

forrás Prim Online, 2004. március 30. 15:02
A Goodyear Dunlop Tires Europe - a világ legnagyobb abroncsgyártója, a The Goodyear Tire & Rubber Company leányvállalata -nyilvánosságra hozott tíz éves üzleti működése átalakítását célzó erőforrás-kihelyezési (business transformation outsourcing, BTO) programja már az első két évben 50 millió euró költségmegtakarítást ígér.

 

 

 

Az IBM-mel aláírt BTO megállapodás a beszerzéstől a fizetésig, a működést közvetett módon támogató termékek és szolgáltatások igénybevételének teljes folyamatát lefedi, és újabb fontos előrelépést jelent annak a vállalati programnak a megvalósításában, amely 2005 végéig 1,5 milliárd dollárral kívánja csökkenteni a Goodyear Dunlop költségeit.

 

A megállapodás értelmében a Dunlop Tires Europe saját ellenőrzése alatt tartja a legfontosabb beszerzési folyamatokat, de 50-80 dolgozó feladatait fokozatosan az IBM-hez helyezi át. A projektben az IBM beszerzési szervezetének bevonása ígéri a legnagyobb megtakarítást - a jövőben ez a részleg tárgyal majd a szállítókkal a Goodyear Dunlop nevében.

 

A program egységes és konszolidált rendszert hoz létre a 15 érintett ország mindegyikében, és szigorú beszerzési eljárás követését írja elő a dolgozók számára. A működést közvetett módon támogató termékek és szolgáltatások között olyan tételek szerepelnek, mint pl. a távközléssel, az informatikával, az üzleti utakkal, az irodai kellékanyagokkal, a marketing- és reklámtevékenységgel, valamint a gyártóeszközök karbantartásával és javításával kapcsolatos kiadások. A vállalat nyersanyagbeszerzései nem tartoznak ebbe a körbe.

 

Nyugat-Európában a Goodyear Dunlop 3,3 milliárd dollárt meghaladó forgalmat bonyolít évente.