SIM kártya adatmentő készülék

Milkovits Gábor, 2004. március 30. 19:02
Mikor elveszítjük mobiltelefonunkat, sokszor az adott esetben értékes készülék hiányánál is kellemetlenebb lehet, hogy egyúttal elveszítjük ismerőseinknek a SIM kártyán tárolt telefonszámait is. Ezen segíthet a Mogo kisméretű készüléke, amely képes egy pillanat alatt a SIM-en tárolt adatok lemásolására és tárolására.

A szerkezet használata rendkívül egyszerű: elég a SIM kártyát a telefonból kivenni, majd a megfelelő nyílásba behelyezni és megnyomni egy gombot. Ekkor egy piros LED gyullad fel, majd mikor kialszik, készen is vagyunk a másolással. Ha új kártyára akarjuk másolni az adatokat, elég az üres SIM-et a készülék másik nyílásába helyezve ismét megnyomni a gombot. A szerkezet azt is lehetővé teszi, hogy egyidejűleg egyik SIM-ről a másikra másoljunk, fontos azonban, hogy csak üres kártyára tegyük ezt, mivel a meglévő adatokat automatikusan felülírja.

A Mogo SIM kártya-adatmentő készüléke 250 telefonszámot képes egyidejűleg, öt éven keresztül tárolni, és azokat mintegy 500 alkalommal lemásolni. Nagy előnye, hogy különböző szolgáltatók kártyáiról is képes adatokat másolni, illetve, hogy mindenfajta GSM alkalmazással kompatibilis. A 44 x 45 x 10,5 mm-es, 16 grammos szerkezet kulcskarikával kiegészítve praktikusan bárhová magunkkal vihető.